KATEGORİ
Kıymetli Dostlarım,
"GELİŞİ GÜZEL ZAMANLAR" yoğun bir çalışmanın ardından nihayet çıktı. Seçkin kitapçılarda; D&R, idefix, kitapyurdu, ÖTÜKEN gibi internet mağazalarında sizleri bekliyor. 



"Denize atılan bir şişe her kitap. Asırlar kumsalda oynayan birer çocuk. İçine gönlünü boşalttığın şişeyi belki açarlar, belki açmazlar..."
Cemil MERİÇ

UNUTMAK VE HATIRLAMAK ÜZERİNE

“UNUTMAK” ve “HATIRLAMAK” İLE İLGİLİ HATIRLATMALAR...

1. Öğrenilenlerin      % 70’i bir saat içinde,
                               % 80’i bir gün içinde,
                               % 90’ı bir hafta içinde unutulur...

2. Unutmak, şimdiden geriye doğru olur. En çabuk unutulanlar, az önce öğrenilenlerdir.

3. Hiçbir hafıza, küçük bir kalem kadar kuvvetli değildir. Unutmamak için elinizden yardım isteyin.

4. Renkli kalem kullanmak, cümlelerin altını çizmek, not tutmak, özet çıkarmak, test çözmek gibi faaliyetler unutmayı azaltır, hatırlamayı arttırır.

5. “Düzenli tekrar,” unutmanın panzehridir. Bir bilgi ne kadar çok tekrar edilirse o kadar geç unutulur. En çok hatırlanan bilgi en çok tekrar edilendir. En verimli tekrar ise derse başlamadan, ders bitiminde, yatmadan önce ve kalktıktan sonra yapılan tekrarlardır.

6. Sessiz ve düzenli bir ortamda çalışmak öğrenmeyi arttırır. Bu sebeple cep telefonu, TV, müziğin açık olması dikkat dağınıklığına sebep olacağı için, hatırlamayı zorlaştırır.

7. Yazılı hale getirilmeyen bilgiler çabuk unutulur. Unutmamak için bilgilerin düzenli bir deftere kaydedilmesi gereklidir.

8. Eğitim faaliyetine ne kadar çok duyu organıyla katılınırsa öğrenme o kadar kalıcı olur. Tahtaya bakmak, öğretmeni dinlemek yetmez. Okuma, yazma, not alma, test çözme, ezberleme ve bunları günlük hayatta kullanma gibi faaliyetler öğrenmeyi pekiştirir.